Werkwijze

Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie & psychosociale therapie

Het lichaam is een gemakkelijke en efficiënte ingang om te ontspannen, los te laten en contact te maken met hernieuwde energie. Daarom neem ik het lichaam als uitgangspunt. Hoe herken je hoe je je eigen gevoelens blokkeert of beschermt. Wat heb je nodig om je levenslust, je creativiteit en je vitaliteit weer op te bouwen.

We werken met reflectie t.a.v. patronen, onbewuste mechanismes leren loslaten en spanningen in het lichaam. Het vrijmaken van ingehouden emoties, het leren uiten van gevoelens, zoals frustraties, verwachtingen en desillusies. Het inzichtelijk  maken van de problematiek en het leren toepassen van nieuwe inzichten. Het helpt je om jezelf weer te voelen en contact te maken  met dat wat je werkelijk nodig hebt. Je leert herkennen hoe je je eigen gevoelens bent gaan blokkeren, hoe je jezelf bent gaan beschermen. Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)Therapie  is een professionele, onderbouwde vorm van psychosociale- en psychotherapie.

ACT  – Acceptatie en Commitment Therapie

ACT leert je een zachtaardige  houding aan te nemen t.o.v. alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je tegelijkertijd op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken. ACT is  bruikbaar bij een veelheid aan psychische problemen. ACT is een nieuwe vorm van  gedragstherapie. Vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden gaat ten koste van een vitaal en waardevol leven.

De focus van  ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze is gestoeld  op zes kernprocessen: Mindfulness, Acceptatie, Zelf als context, Defusie, Waarden en Toegewijde actie. In het kort betekenen deze technieken:

 • Acceptatie –  het actief uitnodigen van vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden.
 • Defusie – loskomen van je gedachten, zodat deze je minder snel zullen raken.
 • Zelf  als Context – Een andere, meer flexibele relatie met jezelf creëren.
 • Hier en Nu – in  contact komen met het hier en nu.
 • Waarden – ontdekken  wat je werkelijk belangrijk vindt in het leven.
 • Toegewijd Handelen – dingen gaan ondernemen op basis van je waarden.

Stress Release en Massage

INTEGRA

Door middel van spiertesten is het mogelijk te achterhalen waar een disbalans meetbaar is. De energetische (dis) balans is op vijf niveaus meetbaar:

 • Bewustzijn  – emotionele stress,  bewuste en onbewuste  emoties.
 • Cellulair  – stofwisseling, voeding, vitamines en mineralen
 • Bio  Energetisch – blokkades in het meridiaan systeem
 • Constitutie  – erfelijkheid, reactiepatronen
 • Fysiek  – lichamelijke conditie

Het ondersteunen met middelen uit de natuurgeneeswijze  werkt positief en stimulerend op het herstel en de levenskracht. Het geeft fysiek en emotioneel meer draagkracht en zorgt voor een verhoogde vitaliteit. Met Integra kun je het genezingsproces van lichamelijke en  emotionele klachten ondersteunen met natuurlijke middelen die specifiek  inwerken op de klacht en de emotie die aan de klacht ten grondslag ligt.

NEI

De neuro emotionele integratie is ontwikkeld door Dr. Roy  Martina, arts voor integrale geneeskunde. NEI is een methode waarmee emoties en  trauma’s op een snelle manier zijn op te sporen en te behandelen. Emoties  en trauma’s kunnen veel invloed uitoefenen op ons dagelijks leven. Ons  immuunsysteem en organen worden verzwakt waardoor er allerlei klachten kunnen  ontstaan. Voor kinderen en volwassen is dit een prachtige manier om inzicht te  verkrijgen en belemmerende emoties los te laten. NEI is toepasbaar bij iedere  klacht, lichamelijk of geestelijk en kan zeer ondersteunend werken.

Balance-Massage

Als emoties en overtuigingen zich uiten in  lichamelijke klachten of andersom, is een balancerende massage misschien iets voor jou.
Jezelf openen en ontspannen door gerichte liefdevolle aanraking waarin je contact maakt met plekken en gevoelens die dat het meest nodig hebben.
Door aanraking, adem en aandacht kom je meer in je lichaam. De massage werkt om je lichaam beter te leren  kennen en op een diep niveau te ontspannen en los te laten.

Stress Release/ Ontspanningsbehandeling

Op fysiek en mentaal niveau houden we vaak veel spanning vast. Bij teveel spanning ontstaat er stress wat tegen je gaat werken. Je geest en lichaam kunnen zich niet meer ontspannen. In deze ontspanningsbehandeling op basis van massage, yoga, mindfulness, ademtechniek en lichaamswerk combineer ik intuïtief dat wat nodig is om los te laten, en ontspannen.