Trainingen & workshops

Vrije Vrijdag, een dag om stil te staan bij jezelf

Cordium, De Ruyterstraat 65 in Nijmegen

Margreet Smit en Meis Thewissen bieden gedurende het jaar vrije vrijdagen aan met een thema. De samenstelling en grootte wisselt per keer en per groep.

Je kunt de dagen zien als boost voor jezelf, als onderdeel van je studieprogramma of als extra ervaring in je eigen proces. De uitnodiging is voor mensen die bekend zijn met lichaamsgericht werken, en je bent  ook van harte welkom als je nieuwe ervaringen willen opdoen in een groep.

In de ochtend faciliteren we het contact met je lichaamsbewustzijn. We werken met allerlei lichaamsgerichte werkvormen. Ervaringsgericht oefeningen als een soort ‘apk’ die antwoord geven op de vragen: hoe is het met me, wat zegt mijn lijf, waar heb ik behoefte aan?

In de middag is er ruimte voor het uitwerken van persoonlijke thematiek.
Wij zorgen voor lunch en koffie en thee en voor een veilige en plezierige atmosfeer waarin je even een moment neemt om echt stilte staan bij jou.

De volgende Vrije is vrijdag 14 juni
Cordium, Ruyterstraat 65, Nijmegen
Van 10.00 tot 17.00 uur

Thema: Vrij

Vrij zijn: we leven in een democratie, je mag je dus vrij voelen in je mening, je geloof en je seksuele voorkeur. Je bent ook vrij om te doen waar je zin in hebt, keuzes te maken. Maar hoe vrij voel je jezelf werkelijk? Vrij om helemaal jezelf te mogen zijn? Je volkomen vrij te bewegen in je relatie, in je werk of voor jezelf. Je werkt deze dag aan een thema, een situatie of een vraag waarbij je ervaart dat je op de rem staat, angst voelt of jezelf in de mist zet omdat het lastig is je echt vrij hierin te voelen. Je onderzoekt hoe het werkt, wat je innerlijk doet om je eigen vrijheid te belemmeren en welke stap je kunt doen om je te bevrijden.

De kosten voor de workshop bedragen € 100,- inclusief een heerlijke, gezonde lunch en thee en koffie. Vanaf 9.30 uur inloop.

Aanmelden kan bij:

Margreet Smit – 06 – 23 69 67 90 margreetsmit@corekracht.nl
Meis Thewissen – 06 – 22 00 12 81 mtjthewissen@gmail.com

WEEKENDRETRAITE VAN 5 – 7 JULI 2019

 Vrouwenkracht….Vrouw en Kracht; het lijkt een tegenspraak. Kracht associeer je met macht, zeggenschap, spierballen, sterk leiderschap en een voorwaartse beweging.
Vrouwelijke energie koppelen we aan zacht, mild, zorgend, dragend en vergevend. De retraite Vrouwenkracht gaat over hoe je in zachtheid in je kracht kunt staan op je eigen manier. Zonder vechten of opgeven, want als je in je eigenheid staat, ook in kwetsbaarheid, ben je op je sterkst.
In Vrouwenkracht zoomen we in op hoe jij je manifesteert in jouw eigen kracht. Naar jezelf, in je relaties, in je werk, in de wereld. Durf jij op volle kracht voor jezelf te gaan? Ben jij zacht en kracht tegelijk?
We werken tijdens de retraite met lichaamsgerichte werkvormen, ademwerk, Dru-yoga en meditatie. We creëren een veilige en inspirerende sfeer om samen in te werken.
Deelname geeft je inzicht in je beelden of opvattingen over je eigen kracht en hoe en of je die durft te claimen. We kijken ook naar wat jouw kracht breekt of versterkt en in hoeverre kracht en zacht zich in jou verdringen of verenigen.
We verblijven in het sfeervolle centrum Helios midden in de natuur op de Veluwe.
De retraite wordt gegeven door Meis Thewissen en Margreet Smit, core-energetisch therapeuten, natuurgeneeskundige en coach en opgeleid in vele andere werkvormen met een brede ervaring op het gebied van trainingen en workshops.

Training Stressrelease en Lichaamsbewustzijn

 In groepsverband wordt gewerkt aan zelfvertrouwen en vitaliteit. Je lichaam is een richtingaanwijzer en vertelt je precies welke kant het op wil. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe herken je hoe je je eigen gevoelens blokkeert of beschermt? Wat heb je nodig om je levenslust en creativiteit weer op te bouwen? Via bewust ademen, beweging, mindfulness en lichaamsgerichte technieken. Het lichaam is een gemakkelijke en efficiënte ingang om te ontspannen, los te laten en contact te maken met hernieuwde energie. In deze training leer je te ontspannen en bewust te worden van je lichaam.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur met elk een eigen thema. Ze wordt gegeven in het Cordium in Nijmegen.

Margreet werkt hier samen met Miranda Adams, Loopbaanbegeleiding & persoonlijke coaching www.begeleidinginwerk.nl