Trainingen & workshops

Vrije Vrijdag, een dag om stil te staan bij jezelf

Cordium, De Ruyterstraat 65 in Nijmegen

Margreet Smit en Meis Thewissen bieden gedurende het jaar vrije vrijdagen aan met een thema. De samenstelling en grootte wisselt per keer en per groep.

Je kunt de dagen zien als boost voor jezelf, als onderdeel van je studieprogramma of als extra ervaring in je eigen proces. De uitnodiging is voor mensen die bekend zijn met lichaamsgericht werken, en je bent  ook van harte welkom als je nieuwe ervaringen willen opdoen in een groep.

In de ochtend faciliteren we het contact met je lichaamsbewustzijn. We werken met allerlei lichaamsgerichte werkvormen. Ervaringsgericht oefeningen als een soort ‘apk’ die antwoord geven op de vragen: hoe is het met me, wat zegt mijn lijf, waar heb ik behoefte aan?

In de middag is er ruimte voor het uitwerken van persoonlijke thematiek.
Wij zorgen voor lunch en koffie en thee en voor een veilige en plezierige atmosfeer waarin je even een moment neemt om echt stilte staan bij jou.

De vrije vrijdagen worden gegeven in Nijmegen
Cordium, Ruyterstraat 65, Nijmegen
Van 10.00 tot 17.00 uur

De kosten voor de workshop bedragen € 100,- . Voor de lunch, thee en koffie, betaal je € 12,50. Vanaf 9.30 uur inloop.

Heb je vragen over de eerst volgende dag bel of mail gerust.

Margreet Smit – 06 – 23 69 67 90 margreetsmit@corekracht.nl
Meis Thewissen – 06 – 22 00 12 81 mtjthewissen@gmail.com

WEEKENDRETRAITE 29, 30 november- 1 december 2019

Onbewuste patronen sturen je gedachtes en je gedrag. Je hier bewust van maken, kan confronterend zijn, maar levert je altijd meer ruimte en vrijheid om je eigen autonome keuzes te kunnen maken. Het effect van onbewuste patronen kom je tegen in je leven als een herhaling. Een kruispunt waar je eerder bent geweest en telkens de verkeerde afslag neemt, zonder dat je het gevoel hebt dat jij stuurt. Deze weekendretraite gaat over bewustzijn op het blokkeren van je autonomie en het zetten van de noodzakelijke stappen om meer keuzevrijheid te creëren in je leven. Deelname geeft je een groter bewustzijn of en hoe jij je eigen keuzes maakt in je leven, en waar je drijft op wat jou meeneemt zonder dat jij kiest.

We werken tijdens de retraite met lichaams- en ervaringsgerichte werkvormen, ademwerk, Dru-yoga en meditatie. We creëren een veilige en inspirerende sfeer om samen in te werken.

We verblijven in het sfeervolle centrum Helios midden in de natuur op de Veluwe.

De retraite wordt gegeven door Meis Thewissen en Margreet Smit, lichaamsgerichte therapeuten, natuurgeneeskundige en coach en opgeleid in vele andere werkvormen met een brede ervaring op het gebied trainingen en workshops.

Training Stressrelease en Lichaamsbewustzijn

 In groepsverband wordt gewerkt aan zelfvertrouwen en vitaliteit. Je lichaam is een richtingaanwijzer en vertelt je precies welke kant het op wil. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe herken je hoe je je eigen gevoelens blokkeert of beschermt? Wat heb je nodig om je levenslust en creativiteit weer op te bouwen? Via bewust ademen, beweging, mindfulness en lichaamsgerichte technieken. Het lichaam is een gemakkelijke en efficiënte ingang om te ontspannen, los te laten en contact te maken met hernieuwde energie. In deze training leer je te ontspannen en bewust te worden van je lichaam.

De training bestaat uit 6 bijeenkomsten van 2 uur met elk een eigen thema. Ze wordt gegeven in het Cordium in Nijmegen.

Margreet werkt hier samen met Miranda Adams, Loopbaanbegeleiding & persoonlijke coaching www.begeleidinginwerk.nl