Werkwijze - Corekracht

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Pagina's
Terug naar hoofdpagina

Psychosociale Therapie

Core Energetica

Is een vorm van lichaamsgeoriënteerde psychotherapie, een krachtige methode om persoonlijk te groeien. Het uitgangspunt is het lichaam, gedachten, emoties en gevoelens om in de samenhang een weg te vinden naar meer welbevinden.
We werken met reflectie t.a.v. patronen, onbewuste mechanismes leren loslaten en spanningen in het lichaam. Het vrijmaken van ingehouden emoties, het leren uiten van gevoelens, zoals frustraties, verwachtingen en desillusies.
Het inzichtelijk  maken van de problematiek en het leren toepassen van nieuwe inzichten. Het helpt je om jezelf weer te voelen en contact te maken  met dat wat je werkelijk nodig hebt. Je leert herkennen hoe je je eigen gevoelens bent gaan blokkeren, hoe je jezelf bent gaan beschermen en wat je nodig hebt om je levenslust, je creativiteit, je vitaliteit weer op te bouwen. Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)Therapie  is een professionele, onderbouwde vorm van psychosociale- en psychotherapie.

ACT  – Acceptatie en Commitment Therapie

ACT leert je een zachtaardige  houding aan te nemen t.o.v. alles wat je denkt, voelt en ervaart, terwijl je tegelijkertijd op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken.
ACT is  bruikbaar bij een veelheid aan psychische problemen. ACT is een nieuwe vorm van  gedragstherapie. Vechten tegen onvermijdelijke omstandigheden gaat ten koste van een vitaal en waardevol leven.

Ons Lichaam is het voertuig waarmee we de wonderlijke wereld  kunnen ervaren
(Vera  Helleman)

Psychologische  Flexibiliteit

De focus van  ACT ligt op het vergroten van de psychologische flexibiliteit. Deze is gestoeld  op zes kernprocessen: Mindfulness, Acceptatie, Zelf als context, Defusie, Waarden en Toegewijde actie. In het kort betekenen deze technieken:

  • Acceptatie -  het actief uitnodigen van vervelende gedachten, gevoelens en omstandigheden.
  • Defusie - loskomen van je gedachten, zodat deze je minder snel zullen raken.
  • Zelf  als Context - Een andere, meer flexibele relatie met jezelf creëren.
  • Hier en Nu - in  contact komen met het hier en nu.
  • Waarden - ontdekken  wat je werkelijk belangrijk vindt in het leven.
  • Toegewijd Handelen - dingen gaan ondernemen op basis van je waarden.


Individuele- & Relatiecoaching
Werkwijze
Trainingen & Workshops
Retraite in Slowakije
 
© Corekracht. T. 0487-795044 M: 06-23696790
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu